Τα νέα vintage πλακάκια που μας έχουν ξεσηκώσει

Τα vintage πλακάκια μοιάζουν με μια μηχανή του χρόνου· μας ταξιδεύουν νοερά σε μέρη και χρόνια στα οποία θέλουμε να ξαναβρεθούμε, μας θυμίζουν ανθρώπους που αγαπήσαμε, εκείνους που μας μεγάλωσαν ή κάποιους άλλους που μας έμαθαν κάτι που δεν ξεχάσαμε ποτέ. Στο νου μας αρχίζουν να χορεύουν αναμνήσεις που έχουν χαθεί στη λήθη των χρόνων που πέρασαν, το χάδι της γιαγιάς, το καλαμπούρι του παππού, εικόνες και αισθήσεις της παιδικής μας ηλικίας. Γι’ αυτό τα vintage πλακάκια δεν είναι απλά ένα υλικό διακόσμησης· περιέχουν μέσα τους μια νοσταλγική δόση παρελθόντος, του δικού μας παρελθόντος και των ανθρώπων με τους οποίους το εμπειρευτήκαμε. Και αυτή η αξία είναι σίγουρα ανεκτίμητη.

Εδώ στο Bagno Casa Paraskevopoulos αγαπάμε πολύ τα vintage πλακάκια και περιμένουμε με ανυπομονησία τα νέα σχέδια που επιλέγουμε με βάση την αίσθηση που μας βγάζουν με το που τα πρωτοαντικρίσουμε. Παρακάτω οι νέοι μας “έρωτες”!

Saja

 

Η σειρά Saja εμπνέεται από τα καλούπια που χρησιμοποιούσαν για τα γύψινα των οροφών. Η μετουσίωση αυτής της τεχνοτροπίας σε πλακάκι καθιστά τη σειρά Saja ένα πρωτοποριακό και μοναδικό προϊόν στην αγορά. Έτσι ακριβώς όπως βρισκόμασταν ξαπλωμένοι και ονειρευόμασταν με τα μάτια ανοιχτά, κοιτάζοντας τη γύψινη οροφή, τώρα μπορούμε να ονειρευόμαστε και όρθιοι, κοιτάζοντας απέναντί μας ή την ομορφιά που απλώνεται στα πόδια μας.

Mirambel 

 

Η σειρά Mirambel είναι η παραδοσιακή κεραμική αποτυπωμένη σε πλακάκια στις αποχρώσεις του μπεζ ή του μπλε. Σαν ταπετσαρία στους τοίχους ή σα μαγικό χαλί κάτω από τα πόδια μας, μάς παίρνει και μας πάει νοερά ταξίδια στο παρελθόν.

Marrakech

Παραδοσιακά σχέδια μαροκινής έμπνευσης προσαρμοσμένα στα νέα πλακάκια δαπέδου και τοίχου της σειράς Marrakech. Εμπνευσμένη από την εντυπωσιακή πόλη του Μαρόκου που της δίνει το όνομά της, αν δεν μας ταξιδέψει στο παρελθόν, θα μας ταξιδέψει σίγουρα στο Μαρακές.

Comillas/ Chester

H σειρές Chester & Comillas μας πάνε στη Βαλένθια! Εμπνευσμένες από την κεραμική ιστορική κληρονομιά της Βαλένθια ‘Nolla’ που αποτελούταν από διαφορετικά έγχρωμα ψηφιδωτά μεγάλης αντοχής που επέτρεπαν τη δημιουργία χαλιών και διακοσμητικών συνθέσεων κάθε είδους από τη νεωτεριστική περίοδο. Οι σειρές αυτές επαναλαμβάνουν αυτή τη διακοσμητική ιδέα για πλακάκια δαπέδου και τοίχου με δύο εικονικές αναφορές που έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν μια εξελιγμένη και μοντέρνα εμφάνιση σε χώρους, οπωσδήποτε με πληθωρικό χαρακτήρα.

 

Αν δεν χόρτασε το μάτι σας από τα παραπάνω, τότε χρειάζεστε κι ένα νοερό ταξίδι με περισσότερα vintage πλακάκια εδώ.

Σας χαιρετώ και περιμένω τα σχόλια και τις προτάσεις σας!

signature

***Όλα τα vintage πλακάκια των φωτογραφιών (και ακόμη περισσότερα), θα τα βρείτε στο κατάστημά μας, Bagno Casa Paraskevopoulos, Λιδωρικίου 11, Άγιος Δημήτριος, τηλ. 210-9934544***

Copyright © 2018 Paraskevopoulos. All Rights Reserved.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της εταιρείας Bagno Casa Paraskevopoulos. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.


x

Related Posts

5 τουβλάκια σε ιδιαίτερα χρώματα
Τα αγαπημένα μας διακοσμητικά τουβλάκια, που έκαναν δειλά δειλά την εμφάνισή τους πριν λίγα χρόνια, αυτή τη στιγμή αποτελούν μια από τις κυριότερ...
powered by RelatedPosts