Η σειρά Matter μας κάνει να βλέπουμε τον κόσμο πιο όμορφο 1024 768 bagnocasa

Η σειρά Matter μας κάνει να βλέπουμε τον κόσμο πιο όμορφο

Ένα ταξίδι στην τελειότητα της φύσης συλλαμβάνεται και ερμηνεύεται ξανά από την οπτική γωνία ενός καλλιτέχνη. Σαν ένα όραμα, όσο πρωτόγονο κι αν εμφανίζεται σ’ εκείνον που κάθεται μπροστά από έναν λευκό καμβά και αρχίζει να ζωγραφίζει. Όπως συμβαίνει σε όλες τις μορφές τέχνης, η ύλη έχει λάβει υπόψη όλες τις πτυχές που επηρεάζουν την ανθρώπινη υποκειμενικότητα προκειμένου να την εκφράσει με δημιουργικότητα σε “γλώσσα”: γνώση, πολιτισμός, εμπειρίες, οικογένεια, εικονογραφική τεχνική… τόσο ως προς το δημιουργό –τον καλλιτέχνη– όσο και ως προς το θεατή.

Μια μοναδική σειρά πλακιδίων

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μια χειροποίητη συλλογή-χαμαιλέοντα, το υλικό της οποίας, τα εφέ και ο συνδυασμός χρωμάτων μας οδηγούν σε μια πολύ προσωπική και μοναδική θέαση της φύσης. Η σειρά Matter περιλαμβάνει δύο μορφές, τετράγωνη 15×15 και εξάγωνη 20×23, τρία σχέδια, Canvas Blue, Canvas Red και Canvas Green και πέντε χρώματα.

Κάθε χρώμα κι ένας συμβολισμός της φύσης

Το Bone συμβολίζει τη φρεσκάδα της ομίχλης και της αυγής. Το πράσινο υποδηλώνει το Βόρειο Σέλας της Λαπωνίας. Το Canvas Blue είναι μια πανοραμική θέα. Μια ζεστή αγκαλιά μεταξύ θάλασσας και στεριάς. Η σειρά μιμείται τις πιο όμορφες εικόνες που μας προσφέρει η φύση. Όπως ένας καλλιτέχνης που, ενόψει της τελειότητας ενός τοπίου, αποφασίζει να μετατρέψει αυτό το κλάσμα του δευτερολέπτου σε αιώνιο μέσα από τη δουλειά του. Μια ποικιλία από 5 συνδυαστικές αποχρώσεις, με 3 σχέδια και 6 σεταρισμένους νιπτήρες, που ζωγραφίζονται στο χέρι και άρα κάνουν κάθε κομμάτι μοναδικό στον κόσμο. Όλα τα κομμάτια μπορούν να συνδυαστούν και μεταξύ τους, διαμορφώνοντας πολλά διαφορετικά σκηνικά.

Οι ασορτί χειροποίητοι νιπτήρες

Η αποκάλυψη της σειράς, βέβαια, είναι οι νιπτήρες, που αποτελούν μια φρέσκια έννοια του unique έργου τέχνης, σύμφωνα με την οποία, κάθε νιπτήρας είναι ατομικά διαμορφωμένος και βαμμένος από τεχνίτες με χαλαρές και τυχαίες πινελιές στα χρώματα των πλακιδίων. Η τέλεια ισορροπία μεταξύ την τέχνης και την ύλης. Μια ενιαία πρόταση που συμπυκνώνει τις τελευταίες τάσεις στην εσωτερική διακόσμηση. 

Μοναδικά κομμάτια που ξεκαλουπώνονται και βάφονται ένα ένα. Κάθε νιπτήρας μοναδικός. Εσείς επιλέγετε μόνο την απόχρωση, τα υπόλοιπα τα αφήνετε στους καλλιτέχνες. 

Συνολικά όλη η σειρά με τις αποχρώσεις, τα μεγέθη και τα μοτίβα. Εσείς τι θα διαλέγατε;

Σας χαιρετώ και περιμένω τα σχόλια και τις προτάσεις σας!

signature

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα 210-9934544 και 210-9934037 για να σας βοηθήσουμε να φτιάξετε τους χώρους που ονειρεύεστε! 

Copyright © 2023 Paraskevopoulos. All Rights Reserved.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της εταιρείας Bagno Casa Paraskevopoulos. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.


x

Related Posts

Τα πλακάκια για επένδυση τοίχου που ξεχωρίσαμε
Μπορεί όλη η προσοχή μας να πέφτει ενίοτε στο δάπεδο, εκτός από την περίπτωση των μπάνιων φυσικά, αλλά οι τοίχοι έχουν την ίδια δυναμική. Πολλές ...
powered by RelatedPosts