3 σειρές πλακιδίων εμπνευσμένες από τους δρόμους του Μαρακές 1024 1024 bagnocasa
riad_green

3 σειρές πλακιδίων εμπνευσμένες από τους δρόμους του Μαρακές

Το Μαρακές, η καρδιά του Μαρόκου, είναι ένας προορισμός που σαγηνεύει με τη μαγεία των πολύχρωμων δρόμων του, τα παραδοσιακά παζάρια και τα περίτεχνα ψηφιδωτά του. Οι πλακόστρωτοι δρόμοι του, οι γεμάτοι χρώματα, υφές και αρώματα, έχουν γίνει πηγή έμπνευσης για πολλούς Interior Designers που αναζητούν να μεταφέρουν την αυθεντικότητα και την ομορφιά αυτής της πόλης στους εσωτερικούς χώρους.

Παρακάτω σας παρουσιάζω τρεις μοναδικές σειρές πλακιδίων που ξεχώρισα γιατί αντλούν έμπνευση από τους δρόμους του Μαρακές και φέρνουν την εξωτική αυτή αισθητική στα σπίτια σας.

Πλακάκια Riad, όπως λέμε Μαροκινοί ξενώνες

Riad στο Μαρόκο, ονομάζουν τις παραδοσιακές κατοικίες -ή παλιές επαύλεις- που έχουν μετατραπεί σε boutique hotels. Διαθέτουν συνήθως εσωτερικούς κήπους στη μέση του κτίσματος και σχεδόν όλα έχουν πισίνες ή στοιχεία νερού μέσα σε αυτούς. Εύλογα, λοιπόν, Riad ονομάστηκε μια συλλογή πλακιδίων τοίχου εμπνευσμένη από τη φιλοξενία και το τοπικό χρώμα των τυπικών μαροκινών ξενώνων. Μια συλλογή που ξεχωρίζει για τα φωτεινά της χρώματα και τη χειροποίητη γοητεία της πλούσιας ποικιλίας αποχρώσεων (διατίθεται σε 9 χρώματα) και της ανομοιόμορφης επιφάνειας τους που αναδημιουργεί τη χειροτεχνική γοητεία του ζυμωμένου πηλού.

RIAD SZ1

RIAD SZ1 5

Το πλακάκι Afra θυμίζει χειροποίητο πηλό

Η συλλογή Afra γιορτάζει την ουσία διαφορετικών τόπων, αποτυπώνοντας πλούσιες χειροτεχνικές παραδόσεις σε κάθε πλακάκι. Με τη διάσταση 10,7×10,7 cm και την εμφάνισή της, το σειρά μιμείται τη γοητεία του χειροποίητου πηλού που ψήνεται σε φούρνο. Οι ευθείες άκρες και το ματ φινίρισμα κάθε πλακιδίου αντικατοπτρίζουν την αυθεντική ομορφιά των παραδοσιακών κεραμικών τεχνικών.

Διαθέσιμη σε τέσσερα χρώματα, Chocolate, Clay, Sand και White, η συλλογή Afra προσφέρει μια ευέλικτη παλέτα που μπορεί να μεταμορφώσει οποιονδήποτε χώρο σε αντανάκλαση της διαφορετικότητας και του πολιτιστικού πλούτου του κόσμου μας. Το όνομα «Afra» συμβολίζει αυτή τη σύνδεση με διαφορετικά εδάφη, προκαλώντας ιστορίες και νοήματα συνυφασμένα σε κάθε πλακίδιο.

Η σειρά Afra όχι μόνο παρέχει μια μοναδική και χειροτεχνική αισθητική, αλλά επίσης περικλείει την παράδοση και τη βαθιά σημασία των πολιτιστικών μας ριζών. Κάθε κομμάτι είναι μια έκφραση της γης, της ιστορίας και της τέχνης, προσκαλώντας μας να δημιουργήσουμε χώρους γεμάτους αυθεντικότητα και χαρακτήρα.

afra_clay

afra_sand

Το πλακάκι Samira διηγείται την ιστορία του Μαρακές

Η συλλογή Samira είναι ένα μείγμα από διάφορες παραδοσιακές τεχνικές κατασκευής πλακιδίων, όπως το zellige, και ένα μείγμα επτά ζωντανών χρωμάτων που ξεχωρίζουν για τον φυσικό και μοναδικό τους πλούτο σε πηλό που ψήνεται σε φούρνο. Κάθε κομμάτι της συλλογής Samira φέρει την ιστορία της μαροκινής δεξιοτεχνίας και παράδοσης, μεταφέροντας το πάθος και τη φροντίδα με την οποία δημιουργείται. Με την εξωτική γοητεία της, η συλλογή Samira γίνεται σύμβολο της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς του Μαρόκου, εμπνέοντας καλλιτέχνες και σχεδιαστές σε όλο τον κόσμο να εξερευνήσουν την ομορφιά και την ποικιλομορφία της μεσογειακής ανατολίτικης τέχνης.

Η Samira όχι μόνο ομορφαίνει τους χώρους με τους ζωντανούς τόνους και το γυαλιστερό φινίρισμα, χάρη στην τεχνολογία Layer Tech, αλλά συνδέει επίσης κάθε περιβάλλον με την ουσία και την ιστορία του Μαρακές, προσφέροντας μια οπτική και απτική εμπειρία που γιορτάζει την αυθεντικότητα και την κληρονομιά της μαροκινής τέχνης.

samira

Εσείς θα ταξιδεύατε νοερά στο Μαρόκο μέσω των πλακιδίων;

Σας χαιρετώ και περιμένω τα σχόλια και τις προτάσεις σας!

signature

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα 210-9934544 και 210-9934037 για να σας βοηθήσουμε να φτιάξετε τους χώρους που ονειρεύεστε! 

Copyright © 2024 Paraskevopoulos. All Rights Reserved.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της εταιρείας Bagno Casa Paraskevopoulos. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.