Αέρας Γαλλικής εξοχής στο μπάνιο σας 799 449 bagnocasa
CT223BI15113 281 PROVENCE SZ1 1920x1078

Αέρας Γαλλικής εξοχής στο μπάνιο σας

Όλοι έχουμε χαζέψει ρομαντικά μπάνια κατά καιρούς σε ταινίες που διαδραματίζονται στη Γαλλική επαρχία, την Provence. Εκεί που τα λουλούδια μοιάζουν να μένουν ανθισμένα όλο το χρόνο, εκεί που αναδύεται η μυρωδιά της λεβάντας ακόμη και μέσα από την οθόνη της τηλεόρασης, εκεί που ο ρομαντισμός κατέχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Αγαπώ ιδιαίτερα την French Country διακόσμηση. Ίσως γιατί αποπνέει μια γοητευτική αύρα παρελθόντος, ίσως γιατί τα λουλούδια ομορφαίνουν ακόμη και τον πιο άσχημο χώρο ή ίσως γιατί περιτριγυρισμένη από παλ χρώματα και φλοράλ στοιχεία νιώθω πως η ζωή, ακόμη και στην πραγματικότητα, μπορεί να γίνει παραμυθένια.

Ευτυχώς, την αγάπη μου αυτή συμμερίζονται και κάποια εργοστάσια πλακιδίων, οπότε το μπάνιο μπορεί να μετατραπεί πολύ εύκολα σε french country παράδεισο. Γιατί είναι ανεκτίμητο το να μπορείτε να νιώθετε ακόμη και στο σπίτι σας σαν να είστε διακοπές κάπου στην εξοχή ή να μετατρέψετε το εξοχικό σας σε σκηνικό που θα άξιζε να φωτογραφηθεί σε περιοδικά διακόσμησης, ενώ εσείς έχετε την ευχέρεια να το “ζείτε” οποτεδήποτε.

Η λεγόμενη french country διακόσμηση, η διακόσμηση δηλαδή της Γαλλικής εξοχής περιέχει αρκετές αναφορές σε ρουστίκ λεπτομέρειες. Αξιοποιεί στοιχεία του παρελθόντος και δανείζεται νεότερα στοιχεία, δημιουργώντας ένα διαχρονικό συνονθύλευμα που αποπνέει οικειότητα και φρεσκάδα. Κοινώς η ελαφρώς παλαιωμένη όψη του σπιτιού είναι εντελώς αποδεκτή! Αφήστε τα ελαφρώς φθαρμένα ξύλινα πατώματα ή χρώματα στα ξύλινα έπιπλα τα οποία έχουν ψιλοξεβάψει. Ή αλλιώς κάντε τα εσείς να φαίνονται παλαιωμένα.

Χρησιμοποιήστε παλ χρώματα στους τοίχους ή στα πλακάκια. Λιλά, ροζ, γαλάζιο, ανοιχτό πράσινο.

Χαρίστε στο μπάνιο σας φυσικό φως και γεμίστε το με λουλούδια. Αληθινά, σε καλάθια, χάλκινα δοχεία, βάζα ή vintage κανάτες, αλλά και ψεύτικα στους στοίχους. Το ζητούμενο είναι να φέρετε τη φύση στο μπάνιο σας.

Τα πλακάκια μιμούνται τις ταπετσαρίες και αποτυπώνουν τα πιο όμορφα floral στοιχεία, που προδιαθέτουν οπωσδήποτε για μια όμορφη διάθεση. Το μπάνιο σας μετατρέπεται σ’ έναν ολάνθιστο κήπο γεμάτο με λεβάντες, γεράνια και τριαντάφυλλα, μέσα στον οποίο θα ξεκινάτε τη μέρα σας. Μεγάλα λουλούδια ή μικρά, πολύχρωμα ή μονόχρωμα, ένα είναι σίγουρο. Αυτή η “καλημέρα” θα είναι όμορφη! Γιατί η french country διακόσμηση θα σας χαρίσει ζεστασιά και ηρεμία.

Τοποθετήστε μια ρετρό μπανιέρα ελεύθερης τοποθέτησης και κάντε αφρόλουτρο όπως στις ταινίες του Hollywood, χαζεύοντας τα floral πλακάκια.

Η ομορφιά πλημμυρίζει το χώρο και τις αισθήσεις σας. Σχεδόν θα μυρίζετε τα λουλούδια που απεικονίζονται στα πλακάκια κάθε φορά που θα μπαίνετε στο μπάνιο σας. Τι καλύτερο απ’ αυτό;

Σας χαιρετώ και περιμένω τα σχόλια και τις προτάσεις σας!

signature

***Την παραπάνω French Country σειρά πλακιδίων Provence, θα τη βρείτε στο κατάστημά μας, Bagno Casa Paraskevopoulos, Λιδωρικίου 11, Άγιος Δημήτριος, τηλ. 210-9934544***

UPDATE: Δυστυχώς η παραπάνω σειρά καταργήθηκε από το εργοστάσιο. Εναλλακτικά σας προτείνουμε τη σειρά Menorca.

Copyright © 2018 Paraskevopoulos. All Rights Reserved.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της εταιρείας Bagno Casa Paraskevopoulos. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

  • Τα floral πλακάκια μπάνιου που ξεχωρίσαμε 1024 726 bagnocasa

x

Related Posts

4 νέες προτάσεις για πλακάκια σε απομίμηση ξύλου
Οι λόγοι για να επιλέξετε ένα πλακάκι σε απομίμηση ξύλου δεν είναι ούτε ένας, ούτε δύο, ούτε καν τρεις. Είναι τουλάχιστον έντεκα και τους έχουμε ...
powered by RelatedPosts