10&1 λόγοι για να επιλέξετε πλακάκια σε απομίμηση ξύλου

Η παρουσία του φυσικού ξύλου στο σπίτι προσφέρει ζεστασιά, οικειότητα, θετική αύρα και μια αίσθηση πως είμαστε λίγο πιο κοντά στη φύση, αν και μέσα στις μεγαλουπόλεις από μπετό. Αυτό συμβαίνει γιατί το ξύλο είναι ένα αυθεντικό υλικό, τόσο στην όραση όσο και στην υφή. Ο άνθρωπος αντιλαμβάνεται θετικά το ξύλο από τα πρωταρχικά χρόνια της ύπαρξής του πάνω στη γη και πορεύεται μαζί του σε μια σχέση ζωής και δημιουργίας μέσα στο χρόνο. Σε συνειδητό επίπεδο ή σε ασυνείδητο, όπως κι αν το αντιλαμβάνεται κανείς, το ξύλο είναι εξαιρετικά ευχάριστο στους χώρους τους οποίους βρισκόμαστε. Έτσι, από τα πρώτα χρόνια το ξύλο χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή σπιτιών και δαπέδων.

Περισσότερες πληροφορίες για το πλακάκι εδώ

Περισσότερες πληροφορίες για το πλακάκι εδώ

Στη χρήση, ωστόσο, χρειάζεται αρκετή συντήρηση και προσοχή. Και αν μπορούσαμε να έχουμε τα οφέλη του ξύλου χωρίς τις έγνοιες της διατήρησής του, δεν θα ήταν ιδανικό; Ευτυχώς το ερώτημα, αν και ρητορικό, βρήκε απάντηση στις μέρες μας με τα πλακάκια σε απομίμηση ξύλου. Και μπορεί η λέξη απομίμηση να φέρνει αρνητικούς συνειρμούς, όταν αντικρίζετε όμως τις πολύ πιστές αναπαραγωγές του ξύλου που γίνονται σήμερα στα γρανιτοπλακάκια, θα απορήσετε αν όντως πρόκειται για πλακάκια. Αν αυτό δεν είναι επιτυχία, τότε τι;

Περισσότερες πληροφορίες για το πλακάκι εδώ

Και αν είστε από τους δύσπιστους, ιδού 10&1 λόγοι για να επιλέξετε πλακάκια σε απομίμηση ξύλου:

1. Τα πλακάκια δαπέδου είναι πιο σκληρά από το ξύλινο δάπεδο και άρα πιο ανθεκτικά.

2. Δεν θα ξεθωριάσουν ή θα σκουρύνουν στα σημεία που είναι εκτεθειμένα στην ηλιακή ακτινοβολία, σε αντίθεση με το πραγματικό ξύλινο δάπεδο.

3. Τα γρανιτοπλακάκια δεν γρατζουνιούνται, ούτε σημαδεύονται, όπως το ξύλο.

Περισσότερες πληροφορίες για το πλακάκι εδώ

Περισσότερες πληροφορίες για το πλακάκι εδώ

4. Μπορούν να τοποθετηθούν με διάφορους τρόπους, όπως ψαροκόκαλο, σαν τουβλάκια ή σε διάταξη πλέγματος, όπως το ξύλινο δάπεδο, καθώς και τα πλακάκια σε απομίμηση ξύλου τείνουν να είναι ορθογώνια σε σχήμα, όπως και το παρκέ.

5. Τα πλακάκια καθαρίζονται εύκολα και δεν χρειάζονται κάποια άλλη συντήρηση.

6. Υπάρχει μια τεράστια ποικιλία αποχρώσεων για να επιλέξετε από φωτεινές ως σκούρες. Vintage ξύλα, με έντονους ρόζους ή πιο “ήσυχα”. Ό, τι κι αν έχει φτιάξει η φαντασία σας υπάρχει σε πλακάκι απομίμηση ξύλου.

Περισσότερες πληροφορίες για το πλακάκι εδώ

Περισσότερες πληροφορίες για το πλακάκι εδώ

7. Τα πλακάκια είναι αδιάβροχα και δεν θα στρεβλωθούν αν έχετε πλημμύρες, οπότε είναι ιδανικά για χρήση στην κουζίνα ή το μπάνιο.

8. Τα οφέλη ενός συστήματος ενδοδαπέδιας θέρμανσης ενισχύονται όταν συνδυάζονται πλακάκια στο δάπεδο.

9. Τα πλακάκια είναι ευεργετικά σε ένα διάδρομο ή είσοδο σπιτιού, καθώς λειτουργούν ως φυσικό φράγμα από το υπόλοιπο σπίτι, ενάντια στη βρωμιά που μεταφέρεται από έξω.

Περισσότερες πληροφορίες για το πλακάκι εδώ

Περισσότερες πληροφορίες για το πλακάκι εδώ

10. Ακόμη και στη σπάνια περίπτωση που ένα πλακάκι υποστεί ζημιά, είναι εύκολο να το αντικαταστήσετε από το να κάνετε επισκευές σε όλους τους άλλους τύπους δαπέδων.

10&1. Όταν εκτίθενται στο φως του ήλιου, τα πλακάκια αποθηκεύουν τη θερμότητα κατά τη διάρκεια της ημέρας που απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αυτή η φυσική αγωγιμότητα της ενέργειας μειώνει την εξάρτηση από τη θέρμανση και την καύση ορυκτών καυσίμων στο σπίτι.

Εσείς ποιο χρώμα θα προτιμούσατε για το χώρο σας;

Σας χαιρετώ και περιμένω τα σχόλια και τις προτάσεις σας!

signature

***Όλα τα παραπάνω πλακάκια σε απομίμηση ξύλου κι ακόμη περισσότερα θα τα βρείτε στο κατάστημά μας, Bagno Casa Paraskevopoulos, Λιδωρικίου 11, Άγιος Δημήτριος, τηλ. 210-9934544***

Copyright © 2019 Paraskevopoulos. All Rights Reserved.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της εταιρείας Bagno Casa Paraskevopoulos. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.


x

Related Posts

Πλακάκια σαν μωσαϊκό, η τάση terrazzo
Μετά τα vintage πλακάκια, τα διακοσμητικά τουβλάκια, τις retro μπανιέρες και τις μπαταρίες με τους εμφανείς σωλήνες ήρθε η ώρα του μωσαϊκού. Πριν...
powered by RelatedPosts