Θέλετε ένα ουράνιο τόξο στην πισίνα σας; 1024 768 bagnocasa

Θέλετε ένα ουράνιο τόξο στην πισίνα σας;

Έχουμε συνηθίσει τις πισίνες να είναι μπλε ή πράσινες για να παραπέμπουν σε θάλασσες και λίμνες. Ποιος θα μας το έλεγε πως θα υπήρχε μια μέρα που ο ουρανός θα κατέβαινε στη γη και δη μέσα στην πισίνα! Η ιδέα ανήκει στον Felipe Pantone, έναν καλλιτέχνη Αργεντινο-Ισπανικής καταγωγής, ο οποίος, εμπνεόμενος από το ουράνιο τόξο, επέλεξε προσεχτικά επτά διαφορετικές αποχρώσεις ώστε να δημιουργήσει μέσα στην πισίνα ένα υποβρύχιο σπιράλ χρωμάτων. Ο Pantone, άλλωστε, είναι γνωστός για την ασύστολη χρήση του φωτός και του χρώματος.

Ακολουθώντας έναν αισθητικό κανόνα με πίξελ, όπως έχει φανεί από την ερμηνεία του της πολυθρόνας Archibald της επιπλοποιίας Poltrona Frau και από τη σανίδα σκέιτμπορντ της Miller Division, μεταφέρεται αυτή τη φορά σε μια παραθαλάσσια κατοικία στη Jávea της Ισπανίας και προσθέτει στην πισίνα της περίπου 130.000 υάλινα πλακίδια του Ισπανικού Οίκου ONIX. Η καλειδοσκοπική πινελιά του οδηγεί σ’ αυτό το έργο με το ιδιαίτερο οπτικό εφέ, που κάνει το νερό που κυματίζει να στροβιλίζεται καθώς οι γυάλινες ψηφίδες παίζουν με το φως του ήλιου, που ενισχύεται από το άνεμο και τη λεπτομερή τοποθέτησή τους. Ο Pantone ονόμασε το έργο του «Chromadynamica Pool», επιτυγχάνοντας ένα αποτέλεσμα που παραπέμπει σ’ ένα ζωντανό σχέδιο σε μόνιμη κίνηση.

Η ιδέα προέκυψε από την επιθυμία του καλλιτέχνη να δημιουργήσει ένα εφέ που δεν είχε προηγουμένως δει κανείς μέσα σε μια πισίνα: ένα σχέδιο κάτω από το νερό το οποίο εστιάζει στο φως. «Τα χρώματα από το διαθλασμένο φως βυθισμένα στις αντανακλάσεις του νερού. Μου αρέσει η αντίθεση που δημιουργεί με την υπόλοιπη οικία, με τα απλά σχήματά της, όπως επίσης με τη θέα και το περιβάλλον», εξομολογήθηκε.

Νομίζω ότι το πέτυχε! Τι λέτε κι εσείς;

Σας χαιρετώ και περιμένω τα σχόλια και τις προτάσεις σας!

signature

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα 210-9934544 και 210-9934037 για να σας βοηθήσουμε να φτιάξετε τους χώρους που ονειρεύεστε! 

Copyright © 2023 Paraskevopoulos. All Rights Reserved.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της εταιρείας Bagno Casa Paraskevopoulos. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.