Η σειρά I Cocci είναι το στιλ terrazzo που μας έχει κλέψει την καρδιά 1024 724 bagnocasa

Η σειρά I Cocci είναι το στιλ terrazzo που μας έχει κλέψει την καρδιά

Κλείστε τα μάτια και ταξιδέψτε νοερά στο χώρο και το χρόνο. Στα αυτιά σας ηχεί μια τραγουδιστή διάλεκτος ενώ τη μύτη σας γαργαλάνε μυρωδιές από βασιλικό και φρέσκια ντομάτα. Βρίσκεστε στην Emilia-Romagna στην Ιταλία. Περπατάτε ξυπόλητοι πάνω στο δάπεδο μιας παλιάς εξοχικής κατοικίας στις αρχές του 1900. Αυτή ακριβώς ήταν η έμπνευση για τη σειρά πλακιδίων I Cocci του εργοστασίου Fioranese Ceramica, που θυμίζει ένα ιδιαίτερο μωσαϊκό.

σειρά I Cocci

Την περίοδο εκείνη το τσιμέντο άρχισε να χρησιμοποιείται ως συνδετικό υλικό για εργασίες ανακαίνισης ενώ κομμάτια μαρμάρου ή ανακυκλωμένων υλικών χρησιμοποιούνταν ως ένθετα. Στα πλακάκια της σειράς I Cocci, το μέγεθος των κόκκων ποικίλλει ανάλογα με το μέγεθος των διαφορετικών κομματιών που ανακτήθηκαν από ένα μοναδικό τύπο παραδοσιακού λευκού μαρμάρου και λευκού cotto. Το κονίαμα που χρησιμοποιείται είναι γκρι στο εξωτερικό και λευκό στον πυρήνα. Η συλλογή διαθέτει ένα βασικό πλακίδιο με το ίδιο μοτίβο “χαλικιού” που υπάρχει σαν διακοσμητικό στοιχείο.

πλακακια I cocci


Το «κλασικό» στυλ απολαμβάνει μια νέα δημοτικότητα σήμερα και η σειρά Ι Cocci μπορεί να υπερηφανεύεται για τη γοητεία του παλιού δαπέδου από χαλίκι σε ανθεκτικό, λειτουργικό κεραμικό υλικό.  Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτών των δαπέδων είναι το «Spaccato» στο οποίο το μέγεθος των κόκκων ποικίλλει ανάλογα με το μέγεθος των πλακιδίων, στα οποία “εισάγονται”. Το μοτίβο “χαλίκι” στο “Spaccato” που επαναλαμβάνεται και στη (μονόχρωμη) βάση κάνει αυτή τη συλλογή κατάλληλη ακόμη και για πιο μοντέρνα περιβάλλοντα, τόσο οικιστικά όσο και εμπορικά. Μια παλαιωμένη αισθητική προσέγγιση που ταυτόχρονα δίνει μια σύγχρονη πινελιά για να ανταποκριθεί στις πιο σύγχρονες απαιτήσεις εσωτερικού σχεδιασμού. 

δαπεδο I cocci

Δείτε λεπτομέρειες για τη σειρά I Cocci

 

Σας χαιρετώ και περιμένω τα σχόλια και τις προτάσεις σας!

signature

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα 210-9934544 και 210-9934037 για να σας βοηθήσουμε να φτιάξετε τους χώρους που ονειρεύεστε! 

Copyright © 2021 Paraskevopoulos. All Rights Reserved.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της εταιρείας Bagno Casa Paraskevopoulos. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.


x

Related Posts

Η νέα σειρά Palazzo μας μεταφέρει στα Βενετσιάνικα παλάτια
Βενετσιάνικα δάπεδα. Σοφιστικέ πολυτέλεια που μας ταξιδεύει στη Βενετία. Οι τάσεις που μας φέρνουν ένα βήμα πιο κοντά σε ονειρεμένα μέρη. Τα "βεν...
powered by RelatedPosts