5&1 προτάσεις για πλακάκια εξωτερικού χώρου 930 638 bagnocasa

5&1 προτάσεις για πλακάκια εξωτερικού χώρου

Το καλοκαίρι είναι ήδη γεγονός (αν και με την καραντίνα που χάσαμε επεισόδια, νιώθουμε πως είμαστε ακόμη στο Μάιο), οπότε οι εξωτερικοί μας χώροι έχουν πλέον τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Αυλές, βεράντες μεγάλες ή μικρές, κήποι, ταράτσες και πυλωτές, μπαίνουν στο μικροσκόπιο με σκοπό να τα βελτιώσουμε και να τα ομορφύνουμε, ώστε να μπορούμε να καθόμαστε έξω και να απολαμβάνουμε το καλοκαιρινό αεράκι (κατά προτίμηση χωρίς τα κουνούπια). Τα πλακάκια εξωτερικών χώρων που θα επιλέξετε, είναι βασικό κομμάτι αυτής της αλλαγής. Παρακάτω σας προτείνουμε 5&1 προτάσεις αντιολισθητικών πλακιδίων σε διαφορετικό στιλ για να εμπνευστείτε.

Το σημαντικότερο που πρέπει να προσέξετε όταν επιλέγετε πλακάκια για το μπαλκόνι, τη βεράντα ή τον κήπο, είναι το επίπεδο αντιολισθηρότητας, ώστε να μη γλιστράνε, όταν έχει πέσει νερό ή βρέχει. Επίσης, τα πλακάκια εξωτερικού χώρου πρέπει να είναι πάρα πολύ ανθεκτικά στην ηλιακή ακτινοβολία, την υγρασία, ακόμα και τον παγετό.

1. Vintage Πλακάκια Eξωτερικού Xώρου

albenga blue 1 0

Πλακάκι Αlbenga Βlue

Δε θα μπορούσαν να μην έμπαιναν πρώτα στη λίστα, παρότι τα πιο διαδεδομένα είναι τα πλακάκια σε μορφή πέτρας. Αλλά τι να κάνουμε; Έχουμε τις αδυναμίες μας. Τα vintage πλακάκια, δημιουργούν επιφάνειες σαν έργα τέχνης και σα μια μαγική χρονομηχανή μας παίρνουν μαζί τους και μας ταξιδεύουν σε άλλα μέρη ή ακόμη και σε άλλες εποχές. Άλλοτε πηγαίνουμε νοερά ως το Μαρόκο και τα ευφάνταστα δάπεδά του, άλλες φορές στη Γαλλική επαρχία και άλλες σε κάποια Trattoria στην Ιταλία του παρελθόντος. Όπως και να το δείτε τα vintage πλακάκια μοιάζουν σαν να αφηγούνται κάποια ιστορία από κάποια περίοδο ή μέρος της γης κι αυτό από μόνο του αναβαθμίζει τον εξωτερικό σας χώρο σε κάτι μοναδικό.

2. Cottage Style πλακάκια εξωτερικού χώρου

Πλακάκι Cottage

Πλακάκι Cottage 

Τα Cottage style πλακάκια συμβολίζουν το ύφος της εξοχής. Σε μπεζ ή σε γκρι αποχρώσεις με χρωματικές διακυμάνσεις πάντα και αντιολισθητική επιφάνεια, είναι μαγικό πως ένα πλακάκι μπορεί να μας μεταφέρει νοερά στις εξοχικές κατοικίες στην επαρχία της Ιταλίας ή της Γαλλίας, σε αγροικίες μέσα σε λιβάδια. Φυσικά, υπάρχει μια συμβιωτική σχέση μεταξύ του σύγχρονου τρόπου ζωής της πόλης και της εφαρμογής αυτών των πλακιδίων που την ενισχύουν τόσο οπτικά όσο και πρακτικά.

3. Πλακάκια εξωτερικού χώρου σε ιδιαίτερα σχήματα

πλακακι ferro di boston

Πλακάκι Ferro di Boston

Γιατί να είναι αδιάφορα τα πλακάκια εξωτερικού χώρου, όταν υπάρχουν τόσες ενδιαφέρουσες επιλογές για τους εξωτερικούς σας χώρους; Τοποθετήστε πλακάκια σε ιδιαίτερα σχήματα και με πρωτότυπο τρόπο και δημιουργήστε έναν καμβά που δεν θα χορταίνετε να τον…περπατάτε! Οι χρωματικές διακυμάνσεις δίνουν την αίσθηση της μοναδικότητας σε κάθε ένα πλακάκι ξεχωριστά.

4. Cotto-Terracotta πλακάκια εξωτερικού χώρου

πλακάκι Le Masserie Torre Pinta

Πλακάκι Le Masserie

Τα πλακίδια Terracotta ή αλλιώς cotto έχουν αφήσει τα ίχνη τους σε όλα τα στάδια της οικοδομικής τέχνης. Γεγονός που αποδεικνύεται και από την παρουσία τους σε αμέτρητους αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία, κάστρα και μοναστήρια στον Ελλαδικό χώρο αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. Τα πλακάκια cotto είναι εντυπωσιακά και “ζεσταίνουν” τους χώρους στους οποίους τοποθετούνται.

5. Πλακάκια εξωτερικού χώρου σαν πέτρα και μάρμαρο

πλακάκι Istria

Πλακάκι Olimpia

Πλακάκια σε μεγάλες διαστάσεις που μας θυμίζουν τις ιδιότητες των γήινων υλικών. Τις όμορφες ατέλειες της πέτρας, τα μοναδικά νερά του μαρμάρου. Η αίσθηση της απεραντοσύνης του δαπέδου που δημιουργούν οι μεγάλες διαστάσεις πλακιδίων σε γήινα χρώματα είναι το avantage αυτής της πρότασης πλακιδίων εξωτερικών χώρων.

5&1 Πλακάκια εξωτερικού χώρου σαν ξύλο

πλακάκια σε στυλ ξύλου

Πλακάκια σε Στυλ Ξύλου

Τα πλακάκια σε απομίμηση ξύλου έχουν πάρει δικαιωματικά τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε μπάνια, δάπεδα εσωτερικών αλλά και εξωτερικών χώρων, χάρη στη διαχρονικότητά τους και στην αίσθηση ζεστασιάς που αποπνέουν. Διατίθενται σε πολλές αποχρώσεις και διαστάσεις. Στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε μια τετράγωνη διάσταση με τάβλες που έχουν τοποθετηθεί με αντίθετη φορά για να δημιουργεί αυτό το ιδιαίτερο σύνολο, δίπλα στην πισίνα.

Σας χαιρετώ και περιμένω τα σχόλια και τις προτάσεις σας!

signature

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα 210-9934544 και 210-9934037 για να σας βοηθήσουμε να φτιάξετε τους εξωτερικούς χώρους που ονειρεύεστε! 

Copyright © 2020 Paraskevopoulos. All Rights Reserved.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της εταιρείας Bagno Casa Paraskevopoulos. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.


x

Related Posts

Ποια είναι, τελικά, καλύτερη μπανιέρα, η μαντεμένια ή η ακρυλική;
Η μπανιέρα είναι η απόλαυσή μας στο μπάνιο. Εκεί που βυθιζόμαστε για να χαλαρώσουμε, να ξεχάσουμε τις δυσκολίες της ημέρας, να ηρεμήσουμε. Εκεί π...
powered by RelatedPosts