5 ψηφίδες που κάνουν τη διαφορά στους χώρους σας (Μέρος I) 1024 768 bagnocasa

5 ψηφίδες που κάνουν τη διαφορά στους χώρους σας (Μέρος I)

Οι ψηφίδες φάνταζαν πάντα άκρως εντυπωσιακές στα μάτια μου! Αυτά τα μικρά κεραμικά κομματάκια κολλημένα σε δίχτυ σε διάφορες αποχρώσεις δημιουργούσαν πάντοτε τους πιο εντυπωσιακούς χώρους και τραβούσαν τα βλέμματα από το πρώτο λεπτό. Λίγα χρόνια πριν, όμως, οι ψηφίδες έπαψαν να κατέχουν την περίοπτη θέση τους σε μπάνια, κουζίνες αλλά και επαγγελματικούς χώρους.  Λίγο η κρίση που δε βοηθούσε να αγοράσει ο κόσμος πιο ακριβά κομμάτια, λίγο η μόδα του Interior Design που προσανατολίστηκε σε πιο minimal επιλογές, οι γυαλιστερές ψηφίδες με τα έντονα χρώματα έπαψαν να αποτελούν μεγάλο δέλεαρ. Παρέμειναν αλώβητες, μόνο ως επί το πλείστον στις πισίνες και στον χρωματικό περιορισμό που αυτές επιβάλλουν. Ώσπου τα εργοστάσια ψηφίδας να κάνουν το μεγάλο come back με σειρές που εντυπωσιάζουν, πλήρως εναρμονισμένες με τις τάσεις της εποχής: εξάγωνες ή στρογγυλές ψηφίδες, μαρμαριζέ look, παλ αποχρώσεις ή μαύρο ματ για industrial στιλ, ακόμη και vintage σχέδια αποτυπώθηκαν πάνω τους, δημιουργώντας αποτελέσματα που χαρίζουν στην ψηφίδα την πάλαι ποτέ πρωτοκαθεδρία της.

Επιλέξαμε 5 από τις πιο εντυπωσιακές σειρές ψηφίδας και σας τις παρουσιάζουμε:

Κυκλική ψηφίδα Penny Blends

Κυκλική ψηφίδα Penny Blends

Προσεκτικά σχεδιασμένοι συνδυασμοί σε ουδέτερους τόνους και λεπτές γραμμές που δίνουν χαρακτήρα στους χώρους μέσα από γυαλιστερών και ματ ψηφίδες. Μια συλλογή σε κυκλική μορφή, ονόματι Penny Βlends, σχεδιασμένη για να βελτιώνει τους πιο απλούς χώρους χωρίς να παραιτηθεί από την πρωτοτυπία.

Εξάγωνη ψηφίδα Vintage Blends

Εξάγωνη ψηφίδα Vintage Blends

Μια νηφάλια ομορφιά με αντιτιθέμενες γεωμετρίες είναι η σειρά Hex Vintage Blends. Τριγωνικές και ρομβοειδείς γραμμές πλαισιωμένες σε εξαγωνικές ψηφίδες αναμεμειγμένες με κομψά μάρμαρα. Κλασικά χρώματα με ασπρόμαυρη επικράτηση.  Μια σειρά σχεδιασμένη για διακόσμηση σε στιλ vintage.

Εξάγωνη ψηφίδα σε ιδιαίτερες αποχρώσεις Hex Stoneglass

Εξάγωνη ψηφίδα σε ιδιαίτερες αποχρώσεις Hex Stoneglass

Τα πλεονεκτήματα αυτής της σειράς δεν περιορίζονται μόνο στις 13 πολύ ιδιαίτερες αποχρώσεις της. Η εξάγωνη συλλογή Hex Stoneglass είναι ένα επίτευγμα παραγωγής που ξεχωρίζει για την υψηλή αντοχή της στη φθορά. Είναι τόσο σκληρή που αποδεικνύεται ιδιαίτερα κατάλληλη για αντιολισθητικά εμπορικά δάπεδα, ενώ το εξάγωνο σχήμα της κάνει τη διαφορά σε όποιον χώρο τοποθετείται.

Ψηφίδα με χρυσές λεπτομέρειες Rif

Ψηφίδα με χρυσές λεπτομέρειες Rif

Ψηφίδες 24 καρατίων. Πλούσιες χρυσές και ασημί υφές και διακοσμήσεις με λάμψη, πέτρα και μεταλλικά φινιρίσματα. Μια εκλεπτυσμένη σειρά που χαρακτηρίζεται από πολύτιμα μέταλλα που προσθέτουν πολυτέλεια και ηρεμία σε exclusive περιβάλλοντα, αποτελεί η συλλογή Rif.

XL εξάγωνη ψηφίδα Hexagon Blends

XL εξάγωνη ψηφίδα Hexagon Blends

Μια διευρυμένη εξαγωνική μορφή για μια πιο τολμηρή διακόσμηση. Η κομψή λάμψη του φινιρίσματος με απαλά ανάγλυφα και φωτεινές αποχρώσεις που κυμαίνονται από καθαρό λευκό έως ασημί- γκρι σ’ ένα απόλυτα αρμονικό μείγμα, χαρακτηρίζει τη σειρά Hex XL Hexagon Blends.

Διαβάστε επίσης: Οι ψηφίδες που δημιουργούν τις πιο ονειρικές πισίνες

Εσείς ποια ψηφίδα θα διαλέγατε από τις παραπάνω;

Σας χαιρετώ και περιμένω τα σχόλια και τις προτάσεις σας!

signature

***Όλα τις ψηφίδες των φωτογραφιών (και ακόμη περισσότερες), μπορείτε να τις προμηθευτείτε από το κατάστημά μας, Bagno Casa Paraskevopoulos, Λιδωρικίου 11, Άγιος Δημήτριος, τηλ. 210-9934544***

Copyright © 2020 Paraskevopoulos. All Rights Reserved.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της εταιρείας Bagno Casa Paraskevopoulos. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.