Σάουνα σε σχήμα βαρελιού: Γιατί να την επιλέξετε; 1024 847 bagnocasa
barell sauna

Σάουνα σε σχήμα βαρελιού: Γιατί να την επιλέξετε;

Η ένταση εξασθενεί, οι μύες χαλαρώνουν, οι ρυθμοί ελαττώνονται, το στρες μειώνεται και μια εσωτερική ηρεμία μας διαπερνά. Αυτή είναι η αίσθηση της σάουνας, που ισοδυναμεί με έκθεση του σώματος σε υψηλή θερμοκρασία (μέχρι και 120 βαθμούς Κελσίου) για 10-15 λεπτά, και αποτελεί το αγαπημένο “άθλημα” των Φινλανδών και τρόπο ζωής τους. Αν την έχετε δοκιμάσει, γνωρίζετε την αίσθηση πολύ καλά, αν όχι καιρός να μάθετε τι χάνετε!

Ποια είναι τα οφέλη της σάουνας;

Η υψηλή θερμότητα που παρέχεται μέσα στη σάουνα, προκαλεί στο σώμα μας απελευθέρωση ενδορφινών οι οποίες μας ηρεμούν και ελαχιστοποιούν τον πόνο της αρθρίτιδας και του άλγους των μυών. Τα πλεονεκτήματα της σάουνας είναι πολλά. Αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και ενδυναμώνει το καρδιο-αγγειακό σύστημα, ανακουφίζει από τον πόνο, βελτιώνει την υφή του δέρματος, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, καταπολεμά το άγχος και την κούραση, απομακρύνει τις τοξίνες, καίει θερμίδες και ελέγχει το σωματικό βάρος.

Είτε τη συναντήσετε στο γυμναστήριό σας ή σε κάποιο ξενοδοχείο, αξιοποιήστε την προς όφελός σας. Συνήθως οι σάουνες είναι τετράγωνοι και παραλληλόγραμμοι θάλαμοι αλλά υπάρχουν και κάποιες άλλες που έχουν σχήμα…βαρελιού!

Σάουνα σε σχήμα βαρελιού

Γιατί να επιλέξετε τη σάουνα σε σχήμα βαρελιού για τον εξωτερικό χώρο του ξενοδοχείου, του spa ή του σπιτιού σας:

1. Οι σάουνες σε κυλινδρικό σχήμα (σάουνα βαρέλι) θερμαίνονται ταχύτερα. Ο κυλινδρικός σχεδιασμός διανέμει τη θερμότητα ομοιόμορφα χωρίς να παγιδεύεται στην οροφή της.

2. Τα κυκλικά τοιχώματα της σάουνας ενισχύουν τη φυσική ροή της θερμότητας που παράγει η σόμπα, διατηρώντας αυξημένα τα επίπεδα οξυγόνωσης εντός της, δημιουργώντας ένα ευχάριστο αίσθημα χαλάρωσης και ευεξίας.

3. Ο χώρος της σάουνας είναι σχεδιασμένος με κάθε λεπτομέρεια ώστε να προσφέρει απαράμιλλη άνεση και ηρεμία.

4. Το ξύλινο περίβλημά της σάουνας (ξύλο μασίφ) είναι απόλυτα μονωμένο έχοντας ως αποτέλεσμα το εξωτερικό της να παραμένει πάντα δροσερό κατά τη διάρκεια της χρήσης αλλά και να αντέχει στις ακραίες καιρικές συνθήκες (πχ φορτίο χιονιού).

5. Η σάουνα εξωτερικού χώρου αναβαθμίζει την αισθητική και προσθέτει αξία στον περιβάλλοντα χώρο.

6. Οι σάουνες εξωτερικού χώρου, δεν προϋποθέτουν κάποια απαιτούμενη εγκατάσταση στο χώρο. Είναι πλήρως αυτόνομες και υπάρχει η δυνατότητα να μεταφερθούν και να συναρμολογηθούν εύκολα, οπουδήποτε.

Λοιπόν, τι θα λέγατε για μια σάουνα σε σχήμα βαρελιού;

Σας χαιρετώ και περιμένω τα σχόλια και τις προτάσεις σας!

signature

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα 210-9934544 και 210-9934037 για να σας βοηθήσουμε να φτιάξετε τη σάουνα που ονειρεύεστε! 

Φωτογραφίες: Pinterest

Copyright © 2020 Paraskevopoulos. All Rights Reserved.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της εταιρείας Bagno Casa Paraskevopoulos. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.


x

Related Posts

10+1 συμβουλές για Ανακαίνιση Μπάνιου
Υπάρχουν 2 λόγοι που κάποιος αποφασίζει να ανακαινίσει το μπάνιο του. Ο πρώτος (και απολαυστικότερος) είναι για αισθητικούς (και... ψυχολογικούς)...
powered by RelatedPosts