Πώς να κάνετε το μπάνιο σας boho chic 732 1024 bagnocasa
boho chic11

Πώς να κάνετε το μπάνιο σας boho chic

Όλοι έχουμε θαυμάσει κάποια στιγμή τη boho διακόσμηση, είτε σε κάποιο περιοδικό, είτε σε κάποιο σπίτι με γουστόζο ιδιοκτήτη ή σ’ ένα beach bar γεμάτο αιώρες, υφαντά έπιπλα και πολλά φυτά. Κάποιοι ακόμη πιο τυχεροί την έχουν βιώσει ξυπόλητοι σε κάποια παραλία στο Tulum στο Μεξικό. Η αίσθηση ξεγνοιασιάς και ανεμελιάς είναι ανεκτίμητη, γι’ αυτό θελήσαμε να τη βάλουμε και στα σπίτια μας. Χρειάζεται όμως μια ισορροπία ανάμεσα στη bohemian διακόσμηση κι σ’ ένα κομψό χώρο που συνάμα θα είναι και πρακτικός για την πολυάσχολη ζωή που έχουμε στην πόλη.

Διακόσμιση μπάνιου

H boho ή αλλιώς μποέμ διακόσμηση αγαπά τα πολύχρωμα χαλιά, τις κουρελούδες, τα πουφ, τα πολλά μαξιλάρια, τα αέρινα υφάσματα, τα φυτά, τα υφαντά, τα ψάθινα και τα bamboo στοιχεία. Δημιουργεί μια ανέμελη διάθεση, αποπνέει ξέγνοιαστα vibes και μας προκαλεί να χαλαρώσουμε συντροφιά με καλή παρέα ή και μόνοι διαβάζοντας ένα βιβλίο. Και επειδή μας αρέσει τόσο πολύ, είπαμε να την εντάξουμε ακόμη και στο μπάνιο.

Παρακάτω μερικά tips για να κάνετε το μπάνιο σας boho chic:

1. Πλακάκια με μοτίβα

Οποιοσδήποτε σύγχρονος χώρος ή κομψό σπίτι συνδυάζεται όμορφα με τα πλακάκια με μοτίβα. Άλλοτε ασπρόμαυρα με γεωμετρικά σχέδια, άλλοτε με χρώμα που παραπέμπουν στα μαροκινά δάπεδα δημιουργούν μια design δήλωση χωρίς να είναι υπερβολικά. Αν είναι και patchwork δημιουργούν ένα ακόμα πιο boho vibe.

Πλακάκια με μοτίβα

2. Φυτά τριγύρω πολλά

Και όπου φυτά, βάλτε φυσικά φυτά εσωτερικού χώρου. Πέρα από την τάση στο Interior design και την ομορφιά που χαρίζουν, το σημαντικότερο όφελος είναι τα θετικά αποτελέσματα που προσφέρει η ζωντανή βλάστηση στην ψυχική μας υγεία αλλά και στην ατμόσφαιρα. Η δυνατότητα των φυτών να την καθαρίζουν και η ικανότητά τους να μας φτιάχνουν την διάθεση και να μειώνουν το στρες, είναι ανεκτίμητη. Μπορείτε να επιλέξετε την εξωτική φτέρη που λατρεύει την υγρασία και απομακρύνει τους ανεπιθύμητους ρύπους από την ατμόσφαιρα, τη δράκαινα που μοιάζει με μικρό φοίνικα ή τον πόθο, έναν τύπο κισσού που αναπτύσσεται προς τα κάτω, άρα είναι ιδανικός για κρέμασμα από την οροφή.

Διακόσμιση μπάνιου με φυτά

3. Πετσέτες… “χαμάμ”

Εμπνευσμένες από την παράδοση των ανατολίτικων χαμάμ, αυτές οι πετσέτες από βαμβάκι με παιχνιδιάρικα γεωμετρικά σχέδια αποτελούν το τέλειο αξεσουάρ για να προσθέσετε χρώμα και boho vibes στο μπάνιο σας. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, καθώς η πετσέτα χαμάμ είναι τόσο πρακτική όσο είναι πολυτελής. Είναι μαλακή, απορροφητική, ελαφριά και δεν πιάνει χώρο ενώ χαρίζει προσωπικότητα. 

πετσέτες χαμάμ για το μπάνιο

4. Καλάθια Rattan 

Το Rattan είναι ένα φυτό που ανήκει στα φοινικοειδή και προέρχεται από χώρες τις Κεντρικής Αφρικής, της Αυστραλίας και της Νοτιοανατολικής Ασίας, κυρίως τη Μαλαισία. Η επεξεργασία του δίνει ίνες με μεγαλύτερο πάχος από της ψάθας, με αποτέλεσμα να έχει μεγαλύτερη αντοχή. Χρησιμοποιείται ευρέως για την κατασκευή επίπλων και καλαθιών. Εμείς λατρεύουμε τα καλάθια rattan, ιδίως όταν μέσα έχουν φυτά εσωτερικού χώρου ή πετσέτες χαμάμ που δημιουργούν το πιο τέλειο boho σκηνικό.

καλάθια rattan για το μπάνιο

5. Ξύλινη Σκάλα 

Τις διακοσμητικές σκάλες από ξύλο ή bamboo τις αγαπάμε καιρό τώρα. Προσθέτουν μια όμορφη πινελιά στο μπάνιο, ενώ είναι και πρακτικές για τις πετσέτες μας. Είναι μια ιδιαίτερα ταιριαστή προσθήκη για τη boho διακόσμηση και χαιρόμαστε ιδιαιτέρως γι’ αυτό.

ξύλινη σκάλα για το μπάνιο

6. Κορμοί δέντρων

Αν θέλετε να προσθέσετε μια ακόμη πινελιά φύσης στο μπάνιο σας, μια πολύ καλή περίπτωση είναι οι κορμοί δέντρων. Εξυπηρετούν σαν βάση για να ακουμπήσετε αντικείμενα, γλάστρες με φυτά κεριά ή ακόμη και το νιπτήρα, τοποθετώντας περισσότερους τον έναν πάνω στον άλλο. Το σημαντικότερο είναι ότι φέρνουν τη φύση ένα βήμα πιο κοντά σας και δημιουργούν μια boho αύρα που θα σας παρασύρει κάθε φορά που θα μπαίνετε στο μπάνιο.

κορμοί δέντρων για διακόσμηση μπάνιου

H boho style διακόσμηση καταφέρνει το βασικό σκοπό που αναζητάμε σε κάθε σπίτι. Προσφέρει ζωντάνια, αισιοδοξία, ανεμελιά, θετικές σκέψεις και μια αίσθηση πως είμαστε διακοπές όλο το χρόνο. Αν δεν είναι αυτό ανεκτίμητο, τότε τι;

Λοιπόν τι θα λέγατε για ένα boho chic μπάνιο;

Σας χαιρετώ και περιμένω τα σχόλια και τις προτάσεις σας!

signature

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα 210-9934544 και 210-9934037 για να σας βοηθήσουμε να φτιάξετε το μπάνιο που ονειρεύεστε! 

Φωτογραφίες: Pinterest

Copyright © 2019 Paraskevopoulos. All Rights Reserved.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της εταιρείας Bagno Casa Paraskevopoulos. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


x

Related Posts

Σας προτείνουμε τα πλακάκια 7 κουζινών που ανακαλύψαμε στο Pinterest
Αυτές τις μέρες -και όχι μόνο- που #MenoumeSpiti, το Pinterest έχει γίνει το καταφύγιό μας. Εκεί χανόμαστε με τις ώρες, σε ιδιαίτερα φτιαγμένους ...
powered by RelatedPosts