Προτάσεις για πλακάκια κουζίνας 780 585 bagnocasa
Materia bianco 50x50 1920x1440 1

Προτάσεις για πλακάκια κουζίνας

Η κουζίνα μαζί με το μπάνιο, τείνει τα τελευταία χρόνια να μας απασχολεί όλο και περισσότερο γύρω από τη διαμόρφωση και τη διακόσμησή της. Ευτυχώς, αρχίσαμε να δίνουμε πραγματική σημασία σ’ ένα δωμάτιο που τουλάχιστον οι γυναίκες (και κάποιοι περιζήτητοι άντρες φυσικά!) περνούν αρκετό χρόνο μέσα σε αυτή, κάνοντας μάλιστα επαναλαμβανόμενες δραστηριότητες, (όπως το μαγείρεμα), που καθιστά ακόμη πιο επιβεβλημένη την ομορφιά του χώρου, για να γίνει και πιο όμορφη η καθημερινότητα μέσα σε αυτόν.

Πέρα από τα ντουλάπια κουζίνας και τον πάγκο φυσικά, μια πολύ σημαντική προσθήκη είναι τα πλακάκια κουζίνας. Αυτά μπορούν να φωτίσουν, να χαρίσουν παιχνιδιάρικες νότες ακόμη και να μεταμορφώσουν την κουζίνα σας στην πιο μοντέρνα εκδοχή της. Στον αντίποδα, ένα λάθος πλακάκι μπορεί ακόμη και τη “σκοτώσει” όπως λέμε χαρακτηριστικά. Τόσα λίγα τετραγωνικά μέτρα κι όμως τόσο μεγάλη σημασία!

Ο σωστός τρόπος για να επιλέξετε πλακάκια κουζίνας είναι να έχετε ένα δείγμα του πάγκου και των ντουλαπιών, ώστε να τοποθετούνται δίπλα δίπλα με τα πλακάκια που σας αρέσουν, για τον καλύτερο δυνατό χρωματικό συνδυασμό. Πολλές φορές νομίζετε πως έχετε την απόχρωση των ντουλαπιών σας στο μυαλό σας, κι όμως όταν τα βάζετε δίπλα δίπλα θα διαπιστώσετε πως η μνήμη σας, σας παίζει πολύ “βρώμικα” παιχνίδια!

Πλακάκια κουζίνας σαν τουβλάκια

Η πιο περιζήτητη τάση για πλακάκια κουζίνας τα τελευταία χρόνια. Γυαλιστερά ή ματ, μοντέρνα ή vintage, μονόχρωμα ή με συνδυασμούς χρωμάτων, ό,τι μπορεί να βάλει ο νους σας υπάρχει! Τα τουβλάκια κουζίνας έχουν πάρει το θρόνο της βασιλείας της κουζίνας και προσθέτουν χαρακτήρα και ταυτότητα ακόμη και στην πιο απλή κουζίνα.

Λευκά πλακάκια κουζίνας

Τα λευκά πλακάκια μπορεί να σας φαίνονται μια πολύ απλή λύση, αλλά είναι ιδανικά για κουζίνες με χρώμα που χρειάζονται ισορροπία ή για κουζίνες σε minimal στιλ. Μπορεί να είναι απλά ή μπορεί να είναι κυμματιστά, με αφηρημένα σχήματα, μικρά ή ακόμη και 3d, το σίγουρο πάντως είναι πως θα δώσουν φως στην κουζίνα σας, ενώ συνδυάζονται αρμονικά τόσο με ουδέτερα όσο και με έντονα χρώματα στα ντουλάπια και στον πάγκο.

Πλακάκια κουζίνας με αέρα εποχής

Όταν τα vintage πλακάκια έκαναν το come back τους κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πως θα αγαπιόντουσαν τόσο πολύ από όλους μας. Η οικειότητα και η ζεστασιά που αποπνέουν μας έκαναν να θέλουμε να τα βλέπουμε παντού, στο δάπεδο, στο μπάνιο μας, στην κουζίνα, στα μαγαζιά που αγαπάμε να πηγαίνουμε (παρεπιμπτόντως τα πετύχαμε ακόμη και στην εκκλησία του χωριού μας, στην οποία σίγουρα τοποθετήθηκαν πολλά χρόνια πριν).  Σήμερα, οι νέες τάσεις στα υλικά έχουν παντρευτεί τη vintage αισθητική και τα αποτελέσματα είναι μάλλον υπέροχα!

Πλακάκια για industrial κουζίνες

Η industrial, δηλαδή η βιομηχανική διακόσμηση θα λέγαμε πως ήταν περισσότερο “αντρική” υπόθεση. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες γυναίκες τείνουν να υιοθετούν αυτή την τάση που αγαπάει πολύ τους μεταλλικούς σωλήνες, (συνήθως) τα σκούρα χρώματα, το ξύλο και τα τούβλα, γενικά υλικά που αφήνουν μια υποψία πως κάτι είναι σε διαδικασία ολοκλήρωσης, κάτι ακόμη φτιάχνεται. Αυτή είναι η αίσθηση που αφήνει αυτό το στιλ διακόσμησης που χαρίζει δημιουργικότητα στους χώρους. Στις βιομηχανικές κουζίνες θα δούμε φυσικά και το τούβλο ως επένδυση των τοίχων.

Πλακάκια για ασπρόμαυρες κουζίνες

Άσπρο και μαύρο. Γιν και Γιανγκ. Η ισορροπία της ζωής μας. Οι ασπρόμαυρες κουζίνες είναι διαχρονικές είτε έχουν δημιουργηθεί με vintage στοιχεία, είτε με βιομηχανικά ή μοντέρνα. Αυτός ο συνδυασμός των δύο βασικών χρωμάτων που αντιπροσωπεύουν την ενεργειακή ισορροπία στο σπίτι μας, αν ενωθούν έξυπνα, δημιουργούν ένα μοναδικό αποτέλεσμα. Μπορείτε επίσης να συνδυάσετε έπιπλα στο χρώμα του φυσικού ξύλου που ταιριάζει πολύ με ασπρόμαυρα πλακάκια.

Πλακάκια κουζίνας με french country διάθεση

Η αγαπημένη μου τάση! Πλακάκια που νοερά μας ταξιδεύουν στη Γαλλική επαρχία ή σε κάποιο cottage, όπως λένε τα εξοχικά τους οι Άγγλοι. Άλλες φορές λουλουδάτα, άλλες φορές με περίτεχνα arabesque σχήματα που αποπνέουν Μαροκινό αέρα, τα πλακάκια που διαμορφώνουν τις French Country κουζίνες είναι όνειρο!

Χρωματιστά πλακάκια κουζίνας

Για εκείνους που η ζωή δεν είναι ούτε άσπρη ούτε μαύρη αλλά πολύχρωμη. Τα χρωματιστά πλακάκια κουζίνας, είτε συνδυάζουν διαφορετικά χρώματα, είτε είναι ένα και μοναδικό έντονο χρώμα θα χαρίσουν χρώμα και στην κάθε μέρα σας. Συνήθως συνδυάζονται με μονόχρωμα ντουλάπια σε άσπρο, μπεζ ή ουδέτερο χρώμα γιατί κανείς δεν μπορεί να κλέψει τη δόξα από τη χαρά. Και τα χρωματιστά πλακάκια είναι η προσωποποίηση της χαράς και της ζωντάνιας.

Εσείς πώς έχετε ονειρευτεί την κουζίνα σας;

Σας χαιρετώ και περιμένω τα σχόλια και τις προτάσεις σας!

signature

***Όλα τα παραπάνω πλακάκια κι ακόμη περισσότερα θα τα βρείτε στο κατάστημά μας, Bagno Casa Paraskevopoulos, Λιδωρικίου 11, Άγιος Δημήτριος, τηλ. 210-9934544***

Copyright © 2018 Paraskevopoulos. All Rights Reserved.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της εταιρείας Bagno Casa Paraskevopoulos. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.


x

Related Posts

Αέρας Γαλλικής εξοχής στο μπάνιο σας
Όλοι έχουμε χαζέψει ρομαντικά μπάνια κατά καιρούς σε ταινίες που διαδραματίζονται στη Γαλλική επαρχία, την Provence. Εκεί που τα λουλούδια μοιάζο...
powered by RelatedPosts