Πλακάκια σαν μωσαϊκό, η τάση terrazzo 800 600 bagnocasa
RIALTO SZ1

Πλακάκια σαν μωσαϊκό, η τάση terrazzo

Μετά τα vintage πλακάκια, τα διακοσμητικά τουβλάκια, τις retro μπανιέρες και τις μπαταρίες με τους εμφανείς σωλήνες ήρθε η ώρα του μωσαϊκού. Πριν λίγα χρόνια θα στοιχημάτιζα πως κανείς δεν θα ήθελε να επιστρέψει σε αυτή την όψη δαπέδου, που μεσουράνησε τις περασμένες δεκαετίες, κυρίως ως οικονομικός και εύκολος τρόπος επίστρωσης δαπέδων. Αλλά ποτέ μη λες ποτέ και κυρίως στοιχηματίζοντας.

Η τάση αυτή ονομάζεται “Terrazzo” και μοιάζει με το γνωστό σε όλους μας μωσαϊκό, στην ουσία όμως είναι μια εκσυγχρονισμένη μέθοδος, που αντανακλά τα δεδομένα της σύγχρονης pop κουλτούρας στον κόσμο της διακόσμησης, μακριά από τις αισθητικές υπερβολές της δεκαετίας του ’80 που την ανέδειξαν. Το terrazzo επινοήθηκε στην αρχαιότητα, αγαπήθηκε τη δεκαετία του ’20 και αξιοποιήθηκε από το κίνημα Memphis, που ξεκίνησε στο Μιλάνο από τον Ettore Sottsass το ’80, πήρε το όνομά του από στίχο του Μπομπ Ντίλαν κι άφησε ως κληρονομιά ένα συνονθύλευμα από γεωμετρικά μοτίβα και έντονα χρώματα.

Σήμερα η επιθυμία των τελευταίων χρόνων για φυσικά και αυθεντικά, ακατέργαστα υλικά οδήγησε τους Interior Designers και τους αρχιτέκτονες σε αυτό το μείγμα από μάρμαρο, φυσικές πέτρες και τσιμέντο που αποτυπώνεται πάνω σε βάζα και coffee tables μέχρι και πλακάκια διαφόρων διαστάσεων. To 2015 μάλιστα, το δημιουργικό ατελιέ Petit H του Οίκου Hermès στο Παρίσι, αποτύπωσε μια αναθεωρημένη εκδοχή του terrazzo, οπότε ήταν θέμα χρόνου η τάση να εξαπλωθεί παντού.

Η τάση αναδίδει μνήμες από το παρελθόν, έχει όμως εμπλουτιστεί με πιο μοντέρνα χρώματα για ένα πιο εκλεπτυσμένο και σύγχρονο αποτέλεσμα. Η νέα αυτή απόδοση του μωσαϊκού, με τη μορφή πλακιδίων, ντύνει δάπεδα και τοίχους.  Αλλά αν σας φαίνεται υπερβολή σε μεγάλες επιφάνειες ή σε ολόκληρο το μπάνιο, μπορείτε να το συνδυάσετε με μονόχρωμο πλακάκι στο χρώμα του τσιμέντου στο δάπεδο ή να επενδύσετε με πλακάκι terrazzo έναν μόνο τοίχο του μπάνιου σας.

Χρειάστηκαν τριάντα ολόκληρα χρόνια για να επιστρέψει το μωσαϊκό στη μόδα αλλά απ’ ότι φαίνεται το came back του είναι πολύ δυναμικό. Μένει μονάχα να το αποδείξει ο χρόνος. Εσείς θα το (ξανα) τολμούσατε;

Σας χαιρετώ και περιμένω τα σχόλια και τις προτάσεις σας!

signature

***Όλα τα παραπάνω πλακάκια μπορείτε να τα προμηθευτείτε από το κατάστημά μας, Bagno Casa Paraskevopoulos, Λιδωρικίου 11, Άγιος Δημήτριος, τηλ. 210-9934544***

Copyright © 2018 Paraskevopoulos. All Rights Reserved.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της εταιρείας Bagno Casa Paraskevopoulos. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.


x

Related Posts

Η νέα σειρά Log θυμίζει φλοιό δέντρου
Η συλλογή Log by Alt Design δεν είναι μια συνηθισμένη σειρά πλακιδίων και αυτό είναι κάτι που μπορείτε να το αντιληφθείτε από την πρώτη ματιά. Άμ...
powered by RelatedPosts