Μεγάλες ιδέες για μικρό cosy μπάνιο 564 705 bagnocasa
cosy bath

Μεγάλες ιδέες για μικρό cosy μπάνιο

Τα μπάνια που βλέπουμε στις illustration σελίδες περιοδικών διακόσμησης είναι ομολογουμένως υπέροχα, μόνο που έχουν ένα μείον. Απεικονίζουν μπάνια στο μέγεθος ενός δωματίου ή κάποιες φορές ολόκληρου του σαλονιού! Άραγε τα δικά μας μπάνια είναι τόσο μικρά ή του εξωτερικού τεράστια; Η πραγματικότητα είναι κάπως διαφορετική. Τα περιοδικά διακόσμησης χρειάζεται να μας δείξουν σε ανάπτυξη πολλές ιδέες, γι’ αυτό οι χώροι που φωτογραφίζονται είναι συνήθως τόσο ευρύχωροι. Έχω μπει σε αρκετά μπάνια σπιτιών του εξωτερικού για να πω με βεβαιότητα πως τα μπάνια μας δε διαφέρουν ιδιαίτερα στο μέγεθος (ίσως εμείς να έχουμε και μεγαλύτερα μάλιστα!). Ωστόσο, υπάρχουν κάποια βασικά tips διακόσμησης για να κάνετε το μινιόν μπάνιο σας να δείχνει μεγαλύτερο (από το “μπόι” του!):

tips-for-small-bathrooms6

*Καθρέφτες και γυαλί

Είναι γεγονός πως ο καθρέφτης μεγαλώνει τον χώρο, του προσδίδει βάθος και αντανακλά το φως. Ένα παλιό tip που αποτελεί κλασική αξία! Διαλέξτε το μεγαλύτερο δυνατό για το δικό σας μπάνιο (υπάρχουν στην αγορά καθρέφτες με κρυφά ντουλάπια από πίσω) ή συνδυάστε ένα μέτριο καθρέφτη με μερικούς ακόμη στον χώρο (πχ πίσω από την πόρτα). Ωστόσο, καλό θα ήταν να μην τοποθετήσετε τους καθρέφτες εντελώς αντικριστά, γιατί θα δημιουργούν πολλαπλά είδωλα με κουραστικό αποτέλεσμα.

tips-for-small-bathrooms1

Επιπλέον, αντί για ξύλινα ράφια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γυάλινα, που έχουν τη “μαγική” ιδιότητα να φαίνονται σχεδόν αόρατα και δεν μοιάζουν να καταλαμβάνουν πολύτιμο χώρο.

tips-for-small-bathrooms2

*Χρώματα

Το λευκό φωτίζει και δίνει ψευδαίσθηση μεγαλύτερου χώρου, αλλά του λείπει η προσωπικότητα, γι’ αυτό καλύτερα να χρησιμοποιείτε παστέλ χρώματα και γενικά ανοιχτούς τόνους. Τοποθετείστε ανοιχτόχρωμα πλακάκια και συνδυάστε τα με φωτεινά έπιπλα για να χαρίσετε φως στο μπάνιο σας! Κρατήστε τα έντονα χρώματα για τα μικρά αξεσουάρ, ώστε να κάνουν ωραία αντίθεση.

tips-for-small-bathrooms7

*Γυάλινη καμπίνα αντί για κουρτίνα

Οι γυάλινες πόρτες δεν “κόβουν” τον χώρο και δίνουν την ψευδαίσθηση της συνέχειας. Προτιμήστε διαφανές τζάμι, που αποτελεί την καλύτερη επιλογή για να μεγαλώσετε τον χώρο σας.

tips-for-small-bathrooms4

*Σωστός φωτισμός

Ο ατμοσφαιρικός φωτισμός ζεσταίνει τον χώρο και ηρεμεί! Αυτό ακριβώς που θέλετε, όταν επιστρέφετε κουρασμένοι από τη δουλειά. Γι’ αυτό χρησιμοποιείστε θερμό φωτισμό στο μπάνιο σας. Όσο περισσότερες πηγές φωτός τοποθετήσετε, τόσο το καλύτερο, αν ο φυσικός φωτισμός υστερεί. Αποφύγετε σε κάθε περίπτωση το κίτρινο φως.

tips-for-small-bathrooms9

*Σωστή κατάταξη των στοιχείων που απαρτίζουν τον χώρο

Αποφύγετε να τοποθετήσετε τη λεκάνη στη φάτσα, καθώς και εμπόδια ή ογκώδη έπιπλα σε λάθος θέσεις. Όσο λιγότερα αντικείμενα σε μικρούς χώρους τόσο το καλύτερο!

tips-for-small-bathrooms10

*Αποθηκευτικοί χώροι κρυμμένοι, χωρίς υπερβολή

Θα εκπλαγείτε με το πόσους αποθηκευτικούς χώρους μπορεί να εφεύρει η φαντασία σας (με λίγη βοήθεια από το Pinterest!) ώστε να μην φαίνονται ιδιαίτερα, ενώ εσείς αποθηκεύετε αυτά που χρειάζεστε για το μπάνιο σας.

tips-for-small-bathrooms13

*Μικρά είδη υγιεινής

Διαλέξτε, ένα μικρό επικαθήμενο νιπτήρα και μια μικρή λεκάνη (η μικρότερη με καζανάκι είναι στους 59 πόντους) ή τοποθετήστε εντοιχισμένο καζανάκι για να δημιουργήσετε έναν οπτικά ενιαίο χώρο και να επωφεληθείτε από κάθε εκατοστό γύρω από τα είδη υγιεινής.

tips-for-small-bathrooms12

*Τακτοποιημένα πράγματα

Ένας τακτοποιημένος χώρος μοιάζει μεγαλύτερος και δημιουργεί ηρεμία και ψυχική χαλάρωση. Τακτοποιήστε τα μπουκαλάκια, με τα σαμπουάν, τα αφρόλουτρα και τις κρέμες για το πρόσωπο σε εργονομικά σχεδιασμένες αποθηκευτικές λύσεις. Μην τα αφήνετε όλα σκόρπια σε πρεβάζια και πάνω στο νιπτήρα, γιατί δημιουρούν φασαρία στο μάτι.

tips-for-small-bathrooms5

Τι θα θέλατε να διάβασετε στο επόμενο post μας;

Σας χαιρετώ και περιμένω τα σχόλια και τις προτάσεις σας!

Πωλίνα Παρασκευοπούλου

Επισκεφτείτε μας για περισσότερες συμβουλές για τους χώρους σας, στον Άγιο Δημήτριο, Λιδωρικίου 11. Τηλ. επικοινωνίας 210-9934544, 210-9934037.

[addthis_vertical_recommended_content]

Leave a Reply

Your email address will not be published.


x

Related Posts

Τα ασπρόμαυρα πλακάκια με μοτίβα που χαζεύουμε στο Pinterest
Όταν δύο διαχρονικά χρώματα ενώνονται και σχηματίζουν σχέδια, τότε το αποτέλεσμα είναι σίγουρα εντυπωσιακό. Το λευκό γίνεται ο καμβάς πάνω στο οπ...
powered by RelatedPosts