Η τέχνη του ασπρόμαυρου δαπέδου 843 627 bagnocasa
blackwhite floor central

Η τέχνη του ασπρόμαυρου δαπέδου

Στην Κινεζική φιλοσοφία το Yin και το Yang, αυτά τα δύο ημικυκλικά σχήματα, το ένα μαύρο και το άλλο άσπρο, που σμίγουν μέσα σ’ ένα κύκλο, εκφράζοντας μια σειρά από αντίθετα πράγματα το καθένα, συμβολίζουν την αιώνια αρμονία, την ισορροπία της ζωής μας. Κάπως έτσι και στο design, αυτό το ασπρόμαυρο δίδυμο δημιουργεί μια κομψή και σοφιστικέ διακόσμηση σε οποιοδήποτε χώρο κι αν τo επιλέξουμε. Το ασπρόμαυρο δάπεδο, συγκεριμένα, έχει τη μοναδική ικανότητα να ταιριάξει το ίδιο άψογα τόσο σε minimal στυλ, σε vintage αλλά και σε κλασικό. Μπορεί τα πλακάκια να είναι γυαλιστερά, σατινέ ή ματ, σε μεγάλη διάσταση, μεσαία ή ακόμη και μικρά 20×20, το σίγουρο πάντως είναι πως το αποτέλεσμα θα είναι οπωσδήποτε chic! Η κατάλληλη σκακιστική κίνηση που καταλήγει σε Ρουά Ματ…

blackwhite3

Η είσοδος του σπιτιού, το προχώλ ή ακόμη και κάποιος διάδρομος είναι ιδανικοί χώροι για πλακάκια σε ασπρόμαυρο μοτίβο, γιατί μεταμορφώνουν και δίνουν χαρακτήρα και στον πιο απλό χώρο, σ ‘ένα δωμάτιο που απλά οδηγεί σε κάποιο άλλο. Μπορούν να τοποθετηθούν σε ίσια στοίχιση ή σε ρόμβο.

blackwhite2

blackwhite4

blackwhite5

blackwhite8

blackwhite11

Αλλά για να είμαι ειλικρινής, εμένα μου αρέσει πολύ στο χώρο της κουζίνας, γιατί το καρώ δάπεδο δημιουργεί αντιθέσεις που τραβούν το βλέμμα, ενώ μπορεί να συνδυαστεί με όλα τα στυλ κουζίνας. Με ολόλευκη κουζίνα ή ασπρόμαυρη, με ρετρό, french country κουζίνα και χρωματιστές ηλεκτρικές συσκευές ή ακόμη και με μια κουζίνα στις σποχρώσεις του ξύλου.

blackwhite7

blackwhite12

Όσον αφορά στο μπάνιο, που κι εκεί το πλακάκι σκακιέρα πρωτοστατεί, η αντίθεση με τα λευκά είδη υγιεινής δένει άψογα, ενώ συνδυάζεται και με παστέλ αποχρώσεις ή ακόμη και έντονα χρώματα στους τοίχους. Μπορείτε να το συνδυάσετε επίσης με ασπρόμαυρα τουβλάκια στον τοίχο που δημιουργούν αίσθηση Loft. Το καρώ δάπεδο το έχουμε δει πολύ σε παλιά σπίτια ενώ παλιές ταινίες το απεικονίζουν. Το ασπρόμαυρο δάπεδο ήταν γύρω μας εδώ και πολύ καιρό και είναι πολύ εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί. Απλώς τυχαίνει να είναι αριστοκρατικό και να ταιριάζει με πολλά είδη διακόσμησης και χρώματα. Και ένα τέτοιο πλεονέκτημα δεν μπορεί παρά να είναι διαχρονικό!

blackwhite6

blackwhite9

blackwhite10

blackwhite-kentriki2

blackwhite-kentriki1

Εσάς πώς σας φαίνεται το ασπρόμαυρο δάπεδο;

Σας χαιρετώ και περιμένω τα σχόλια και τις προτάσεις σας!

signature

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.


x

Related Posts

Ποια είναι, τελικά, καλύτερη μπανιέρα, η μαντεμένια ή η ακρυλική;
Η μπανιέρα είναι η απόλαυσή μας στο μπάνιο. Εκεί που βυθιζόμαστε για να χαλαρώσουμε, να ξεχάσουμε τις δυσκολίες της ημέρας, να ηρεμήσουμε. Εκεί π...
powered by RelatedPosts