Η νέα σειρά Log θυμίζει φλοιό δέντρου 900 636 bagnocasa

Η νέα σειρά Log θυμίζει φλοιό δέντρου

Η συλλογή Log by Alt Design δεν είναι μια συνηθισμένη σειρά πλακιδίων και αυτό είναι κάτι που μπορείτε να το αντιληφθείτε από την πρώτη ματιά. Άμεσα εμπνευσμένη από τεχνικές ξυλουργικής και, πιο συγκεκριμένα, από την κατασκευή ορεινών σαλέ των οποίων οι τοίχοι συναρμολογούνται από κορμούς, δίνει μια άλλη αίσθηση προοπτικής στο χώρο. Το κυρτό μέρος κάθε πλακιδίου αντηχεί τεχνικές στροφικού ξύλου, που χρησιμοποιούνται για την επίτευξη καμπυλόμορφων σχημάτων, ενώ τα άκρα παραπέμπουν στις κοπές με φάλτσα που χρησιμοποιούνται συχνά για σκοπούς συναρμολόγησης ή τη λοξή κοπή που γίνεται για να πέσει ένα δέντρο έτσι ώστε να γείρει προς τη σωστή κατεύθυνση. Επειδή το ξύλο είναι ένα ζωντανό, απτικό υλικό, ο σχεδιαστής θέλησε να δώσει στη συλλογή μια ανομοιόμορφη αυλακωτή υφή που θυμίζει τον φλοιό ενός δέντρου.

Πίσω από αυτή τη σειρά βρίσκεται ο Γάλλος σχεδιαστής Alexandre Touguet που αποφοίτησε το 2010 από τη Σχολή Σχεδιασμού Kedge μετά την απόκτηση πτυχίου Βιομηχανικού Μηχανικού. Ξεκίνησε την καριέρα του δίπλα σε μερικούς από τους πιο σημαντικούς σχεδιαστές της εποχής μας όπως ο Oraïto, ο Christophe Pillet ή ο Philippe Starck για περισσότερα από 10 χρόνια. Μετά από αυτές τις εμπειρίες, ο Alexandre δημιούργησε το ALT Design Agency στη Νάντη της Γαλλίας. Εργάζεται εκεί πάνω σε projects που συμπεριλαμβάνουν διάφορους τομείς όπως έπιπλα, πολυτελή αντικείμενα, τεχνολογία και ιατρική.

Το Alt Agency βάζει την εύρυθμη λειτουργία στο επίκεντρο της σκέψης του και ξεκινά κάθε νέο έργο με μια εις βάθος ανάλυση χρήσης και εργονομίας, παραμέτρους που τις περισσότερες φορές αποτελούν την αφετηρία για ένα επίσημο και στυλιστικό περίγραμμα. Επηρεασμένος από σχεδιαστές όπως ο Charles και ο Ray Eames ή ο Dieter Rams για την αυστηρότητα και το καινοτόμο όραμά τους για το βιομηχανικό σχέδιο, ο Alexandre είναι πάντα σε επιφυλακή για νέες διαδικασίες, υλικά ή τεχνολογίες που ενδέχεται να οδηγήσουν σε νέα πρότυπα κατανάλωσης. Ιδιαίτερα προσεκτικός σε περιβαλλοντικά ζητήματα, βλέπει τον εαυτό του ως σημαντικό παράγοντα αλλαγής μέσω των προϊόντων που σχεδιάζει. Η χρήση και η επιλογή του υλικού είναι πραγματική ευθύνη και προσπαθεί να το αξιοποιήσει στο έπακρο.

* Η συλλογή Log αναμένεται σύντομα στο showroom μας.

Σας χαιρετώ και περιμένω τα σχόλια και τις προτάσεις σας!

signature

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα 210-9934544 και 210-9934037 για να σας βοηθήσουμε να φτιάξετε τους χώρους που ονειρεύεστε! 

Copyright © 2023 Paraskevopoulos. All Rights Reserved.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της εταιρείας Bagno Casa Paraskevopoulos. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.